Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Därför vill jag inte ha en get i julklapp

KRÖNIKA
Det finns en oroande trend gällande de julklappar som jag får. Jag får getter, skolböcker och vaccin. Eller egentligen så får jag ett gåvobevis och sedan är det någon annan som får geten, skolböckerna eller vaccinet. Ungefär som nedan:
     ”Titta mamma, jag har gett dig ett gåvobevis i julklapp. Det står att pappa fått en ny slips. Är du inte glad?!” 
Nej, det är nog inte mamma. Glad alltså.

En annan trend är presenter inslagna i vacker papper och fina band, som när jag andaktsfullt öppnat dem, visar sig innehålla… en leksak (!). Och en leksak som inte ens är anpassad efter min ålder.  Jag misstänker att inte heller dessa är till mig, inte egentligen.

Det är otvivelaktigt så att mottagaren av geten, skolböckerna eller vaccinet behöver dessa mycket mer än vad jag behöver gåvor överhuvudtaget.  Man kan rent av hävda att mitt behov, som självförsörjande vuxen, är obefintligt. Jag kan köpa allt jag behöver. Och sådant som jag bara önskar mig behöver jag strängt taget inte.

(För övrigt hade det onekligen varit mycket märkligt om någon hade gett mig en levande get. Ur, inte minst, ett sanitärt perspektiv är jag tacksam att jag enbart behöver hantera gåvobeviset.)

Eftersom jag inte är vän med människor i syfte att få presenter, så har jag heller inga förväntningar på att få några. Så köp gärna en get, skolböcker eller vaccin i stället. Jag kommer varken rasa eller vara kränkt, trots att det är så populärt just nu. Och behovet av humanitära gåvor är oändligt och din insats räddar – bokstavligt talat – liv.

Men  jag tackar bestämt nej till getter, gåvobevis och leksaker. För de är, strängt taget, inte alls till mig.

3 kommentarer

 1. moncler moncler 29 mars, 2019

  I precisely desired to appreciate you yet again. I’m not certain the things that I would’ve carried out in the absence of the type of tips and hints revealed by you on this area of interest. It was an absolute challenging concern in my circumstances, but finding out a new skilled way you solved it took me to weep with gladness. I am grateful for the work and in addition believe you are aware of a great job you are always accomplishing instructing many others by way of your web site. I am certain you have never met any of us.

 2. cavity walls claims cavity walls claims 30 mars, 2019

  … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: grensmans.se/darfor-vill-jag-inte-ha-en-get-i-julklapp/ […]

 3. michael kors handbags michael kors handbags 31 mars, 2019

  A lot of thanks for your whole efforts on this web page. My mum really loves participating in research and it is easy to see why. Almost all learn all about the powerful way you produce vital guidelines via the web site and as well invigorate contribution from other individuals about this matter then our own princess is certainly becoming educated so much. Take pleasure in the rest of the new year. You are conducting a brilliant job.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *