Din varukorg är tom.

Böcker som förändrar

Bokpaket: Att prata med barn om sexuella övergrepp + Peter-Alexander den store

av Hanna-Karin Grensman
Bokpaket: Att prata med barn om sexuella övergrepp

Hur samtalar man om sexuella övergrepp med barn? Vad gör man om man misstänker att ett barn har blivit utsatt - och vad gör man när det hänt?

Allt det här tar boken Att prata med barn om sexuella övergrepp upp. Häftet kan användas separat, men kommer bäst till sin rätt när det används tillsammans med boken Peter-Alexander den store. Handledningen innehåller dessutom förslag på diskussionsämnen utifrån Peter-Alexander den store, samt en utförlig lista på vart man kan vända sig om man har fler frågor.

Peter-Alexander den store är en helt vanlig kille. Han bor med sin mamma och pappa i ett gult hus och gillar att spela fotboll. Dessutom har han en bästis som heter Jens. Som råkar vara hans barnvakt. En dag sviker Jens förtroendet han fått av Peter-Alexander och förgriper sig på honom. I boken beskrivs själva övergreppet väldigt vagt. I stället ligger fokus på de känslor som uppstår efteråt. På så sätt öppnar den för samtal, utan att för den skull ge barn som inte varit utsatta en för tydlig bild av vad det handlar om. Centrala slutsatser i boken är att "Man får alltid berätta hemligheter för en vuxen" och "Du äger själv rätten till din kropp." Detta gör att boken har ett viktigt budskap även till barn som inte varit utsatta för övergrepp.

HANNA-KARIN GRENSMAN är beteendevetare, författare och frilansskribent. Hon är specialiserad på skriftlig och muntlig kommunikation samt sexualitet.

199 kr
Författare: 
Hanna-Karin Grensman
Förlag: 
Argument Förlag/Studentlitteratur
Formgivare: 
Ingela Bergmann
Bandtyp: 
Inbunden
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2007-01-01
Antal sidor: 
24 + 28
ISBN13: 
9789173151955 + 9789173151979