Din varukorg är tom.

Böcker som förändrar

Holmfridur Hardardottir

 

”Ett gäng figurer kom till mig. De hoppade fram bakom gardiner och möbler.” Så beskriver Holmfridur Hardardottir jullarnas inträde i hennes liv.

Född på sagoön Island och ättling till vikingar har Holmfridur har alltid haft ett starkt socialt patos, en vilja att göra gott och att hjälpa andra. Allt omkring Holmfridur påverkar hennes skapande, men den största källan till inspiration är utan tvekan barn, inte minst dottern Tova.

Betraktade sin sovande dotter en kväll, funderade hon på hur man kan förmedla trygghet till fler små och stora människor, när färgglada figurer plötsligt presenterade sig och krävde att få vara en del av hennes liv. Jullarna har sedan dess blivit allt från kramdjur till föremål för forskningsprojekt kring autism - nu blir de också böcker på Grensman Förlag. ”Ibland behöver man som både barn och vuxen något att förlita sig och hämta kraft ifrån. Min önskan och förhoppning är att Jullarna ska vara just det.” 

Den första boken om jullarnas äventyr heter Var är Kaninis? I den får läsaren stifta bekantskap med Elska, kärlekens julle. Du kan köpa boken direkt här på hemsidan.