Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

Köp av varor och tjänster

Allmänt       
Grensman & Grensmans AB, samt varumärkerna Grensman Förlag respektive Toppbetyg, säljer varor och tjänster via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning. För att handla hos oss måste du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.  

Eget ansvar och förpliktelser

Grensman & Grensmans AB kommunicerar med dig främst via mail, det är din skyldighet att ange en korrekt och aktuell e-mailadress när du lägger en order på Grensman & Grensmans AB. Du förbinder dig sedan till att kontrollera din mail med jämna mellanrum så att du ser eventuella meddelanden från oss. Användandet av våra tjänster på Grensman & Grensmans AB i ditt namn förekommer på ditt eget ansvar. Du får inte lämna ut ditt lösenord till någon annan. Om det finns skäl att misstänka att någon annan kan ta, eller har tagit, sig in med din inloggning måste du byta ditt lösenord eller kontakta kundtjänst på info@grenmans.se omedelbart. 

Grensman & Grensmans AB tar inget ansvar för åtgärder som utförts i ditt namn, även om någon annan tagit sig in med ditt lösenord. Vi förbehåller oss rätten att stänga av dig som kund vid skälig misstanke om missbruk, och kommer i så fall att meddela dig detta via mail. Grensman & Grensmans AB förbehåller sig rätten att ändra användningsvillkoren.    

Beställning        
Varor och tjänster beställs via internet på Grensman & Grensmans AB hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. När en beställning via internet är genomförd erhåller du en orderbekräftelse från oss. Avtalet är dock inte bindande förrän vi bekräftat beställningen och priset per mail eller genom utskick av varan. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de varor och tjänster du beställt.        

Priser       
Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Då endast ett pris anges inkluderar det lagastadgad moms. 
Momsen är 6% för alla böcker utom e- och mp3-böcker som har 25% moms, då de räknas som en tjänst. Texter för webb och rapporter har 25% moms utom tidningsmaterial som har 6 % moms. Utbildningar, seminiarium och föreläsningar har 25% moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.        

Frakt/leveranssätt       
Grensman & Grensmans AB erbjuder digital leverans för flertalet av tjänsterna, inklusive digital litteratur, via i första hand e-post. Vi erbjuder för fysiska varor leverans till adresser i hela världen. Leverans sker till självkostnadspris, enligt Postens aktuella tariffer, i följande olika porto- och fraktalternativ:

  • Postpaket
  • Företagspaket.

Företag och organisationer kan välja mellan att få sina leveranser utskickade med Företagspaket/brev och Företagspaket (det senare kan vara ett bra alternativ för de kunder som har problem att ta emot brevförsändelser) alternativt Postpaket/brev.

Din order skickas som brev, paket eller företagspaket beroende på vikt och beställare. Vi tar bara ut en enda fraktavgift oavsett antal varor i beställningen. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Notera att behandlingstiden för dina böcker tillkommer! Därefter tillkommer tiden för det fraktsätt du valt. Observera att vi reserverar oss för att leveranstiderna kan komma att förlängas, vi kan aldrig garantera leverans en specifik dag, då oförutsedda förseningar kan uppstå på vägen till dig.    

Kunduppgifter        
För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen . Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella. 

Information om registrering och användning av personuppgifter hos Grensman & Grensmans AB. Du kan läsa mer om Grensman & Grensmans AB Integritetsskyddspolicy på vår sida om kunddata.

Grensman & Grensmans AB lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter. 

Uppgifterna används av Grensman & Grensmans AB för två ändamål, nämligen för att
– fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)
– utgöra underlag för information och marknadsföring

Information och marknadsföringsmaterial med stöd av uppgifterna i registret kan överföras till dig via e-post, sms, post eller telefon av Grensman & Grensmans AB. Uppgifterna lämnas aldrig till samarbetspartners eller annan tredje part utanför koncernen ut för marknadsföring.

Dina personuppgifter behandlas för planering, genomförande och uppföljning av koncernens kontakter med dig. Uppgifterna behandlas också för statistikändamål. Statistiskt beräknade socioekonomiska uppgifter såsom utbildning, familjeinkomst och typ av boende tillförs dina uppgifter på postnummernivå. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig, allt i syfte att nå rätt kund med relevant information och att på detta sätt undvika onödig belastning och informationsspridning. 

Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående relation med Grensman & Grensmans AB och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Grensman & Grensmans AB. 

Du har rätt att kostnadsfritt en gång per år skriftligen begära information om den behandling av dina personuppgifter som förekommer.

Du kan när som helst vända dig till Grensman & Grensmans AB och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas. Korrigerade uppgifter kommer snabbt till kännedom inom Grensman & Grensmans.

Du kan när som helst skriftligen anmäla till Grensman & Grensmans AB att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Uppgifterna kommer då att spärras för sådan användning. Om Du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv köpperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter.

Kundservice
E-post: info@grensman.se (Vi svarar på e-post inom 24 timmar, gäller vardagar)
Tel 076-900 30 61 mån-fre 09:00 - 14:30 (lunch 12.00 - 13.00)

Paketspårning Om varorna skickas som paket får försändelsen ett nummer och kan spåras med hjälp av Postens paketspårningsfunktion. Du kan då se när paketet har kommit fram till ditt utlämningsställe. Om du har bråttom brukar det gå bra att hämta paket med kollinummer och legitimation, så behöver du inte vänta på att Postens avi ska komma. A-post och B-post förses inte med kollinummer och kan inte spåras.       

Leveranstid Behandlingstiden på hemsidan är förväntad och vi garanterar inte att böckerna skickas från oss inom angivna antalet vardagar, då oförutsedda förseningar kan uppstå. Tiden som anges gäller inom hur många arbetsdagar beställningen förväntas skickas från oss.

På varje boks detaljsida framgår förväntad behandlingstid för just den boken. Till detta tillkommer leveranstiden till dig. Leveranstiden varierar beroende på vilket fraktsätt du väljer.

Till vissa delar av Norrland och till Gotland levererar Posten och Schenker Privpak med en dags fördröjning, denna är inte inräknad i den beräknade leveranstid vi anger på hemsidan. Detta rör till exempel vissa orter med postnummer som börjar på 62, samt 89-98.       

Försening Ibland händer det att en varuleverans blir försenad, och det betyder att utleveransen av din beställning kan ta lite längre tid än beräknat. Du har alltid rätt att avbeställa din vara innan den har skickats från oss. Det gör du lättast genom att kontakta Grensman & Grensmans AB. Det kan även uppstå oförutsedda förseningar hos de fraktföretag vi använder för leverans ut till våra kunder. Vi kan alltså inte garantera att din beställning kommer fram till en viss dag. Vi kan heller inte ersätta dig vid eventuell försening. Leveransproblem som vi känner till får du information om via mail.       

Delleverans Om någon vara skulle bli försenad gör vi oftast en delleverans av din order, så att inte alla vara drabbas av en varas försening. Vi betalar då den extra fraktavgiften.       

Avbokning Varor som vi inte kan leverera restnoteras inte utan måste beställas om av dig. Om vi måste avboka något i din beställning meddelar vi dig via epost så fort vi själva fått informationen.       

Betalning       
Faktura För privatpersoner och företag erbjuds fakturabetalning. 

OBS att det är väldigt viktigt att betalning sker till det kontonummer som står angivet på den aktuella fakturan.       

Kreditkontroll Vid val av fakturabetalning kan Grensman & Grensmans AB komma att ta en kreditupplysning före beställningen skickas. I det fall kreditupplysning sker kommer en omfrågandekopia att skickas ut till kunden, i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL) som trädde i kraft 1 januari 2011. Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett alternativt betalningssätt.       

Faktura Privatpersoners beställningar skickas mot faktura som förfaller till betalning efter 20 dagar om inget annat anges. Fakturan skickas ut företrädesvis via mail i samband med att ordern skickas från oss. Ingen fakturaavgift tillkommer. 

För företag och offentlig förvaltning skickas beställningar mot faktura som förfaller till betalning efter 20 dagar om inte annat anges. I fältet för fakturareferens kan du ange referensinformation som kommer att följa med ordern och skrivas ut på fakturan. Ingen fakturaavgift tillkommer. 

Vi förbehåller oss rätten att, om särskilda skäl föreligger, stryka beställningar utan föregående avisering.       

Dröjsmålsränta och påminnelseavgifter Om betalning inte inkommer i tid skickar Grensman & Grensmans AB en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift om 60 kr, samt dröjsmålsränta enligt räntelagen. Denna påminnelse skickas ut till den adress som är angiven på beställningen. Betalning ska ske till det konto som anges på fakturan.
       
Ångerrätt och retur       
Grensman & Grensmans AB erbjuder full ångerrätt för privatpersoner inom 14 dagar från det att du mottagit varan eller fått bekräftelse på tjänsten i enlighet med Distans och Hemförsäljningslagen, förutsatt att varan är i väsentligen oförändrat skick. Du måste dock meddela oss på Grensman & Grensmans AB att du kommer att göra en retur. 

Vi kommer vid specialiserad tjänster att avvakta 14 dagar att påbörja arbetet för att ge dig som kund möjlighet att nyttja ångerrätten. Du som kund har rätt att avtala bort ångerrätten om du önskar att Grensman & Grensmans AB ska kunna påbörja och fullgöra tjänsten under ångerfristen.

Vid retur bifoga följesedel som du märker med returorsak.

Vår returadress är:

Grensman & Grensmans AB, Gustavavägen 117, 178 31 Ekerö

Notera att det vid ångrat köp är du som kund som står för returfrakten.

Vid retur av hel order mot faktura kommer hela fakturan att makuleras i samband med retur.

Vid retur av del av order kommer ingen ny faktura att skicka ut. Du betalar den faktura du fått, men enbart för de böcker du behåller samt för eventuella frakt.

Ångerrätten gäller inte i följande fall:

  • Vid köp av nedladdade digitala böcker (såsom e-böcker och e-ljudböcker)
  • Ångerrätten gäller bara för privatpersoner, ej företagskunder

Om du som kund väljer att returnera ett paket till Grensman & Grensmans AB så är du ansvarig för leveransen fram tills den har levererats till slutdestinationen.

Vid retur av ej uthämtade paket debiterar vi för närvarande 149 SEK för frakt och omkostnader.

Reklamation       

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta Grensman & Grensmans AB på info@grensmans.se. Du får då en retursedel för att skicka tillbaka boken på vår bekostnad. Om du vill ha en ny bok skickar vi dig en ersättningsbok utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att boken finns tillgänglig. Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny bok, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur. En återbetalning görs till dig inom 30 dagar. 
Om en tvist skulle uppstå följer Grensman & Grensmans AB Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. 

Försäljningsvillkor upprättade 2013-06-01