Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

6+3=9

6+3=9

När du försöker tala om för någon annan hur de ska leva, hur de ska tänka och vad de ska göra så slår du oftare dem i huvudet än vad du hjälper dem. Varje beslut som tas är baserat på långt fler faktorer och omständigheter än vad du har känndeom om. Din roll är därför  att hjälpa andra att uppnå sina drömmar - inom ramen för vad de själva ser som alternativ - inte tala om för dem att det inte går eller komma med lösningar baserade på helt andra alterantiv än vad de är intresserade av. 

En person som funderar över att gå en Yrkeshögskoleutbildning men som är osäker på vilken vill ha råd vilken som skulle passa dem - inte få höra att personen borde arbeta eller gå på Universitetet i stället.

En blivande förälder som bestämt sig för att använda tygblöjor till sitt barn vill ha tips på vilka tygblöjor som är bäst - inte att det är för jobbigt och att hen borde använda "vanliga" blöjor i stället. 

En person som vill åka till Thailand för att sola och bada vill kanske ha tips om vilka resmål som är trevliga just där - inte tips om hur häftigt Barcelona by nighet är. 

Hjälp är bara hjälp om du utgår ifrån personen som du har framför dig, i stället för att utgå från dig själv. Du har varken den enda, eller den bästa, lösningen för någon annan. 
 

Photo text: Wellington Marshall (@Welly_Marshall)
Photo blogpost: Yaroslav B