Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

7 exempel på hur du kan anpassa vad som ska visas på ditt nyhetsflöde i Facebook

Malin Ström skriver för Grensmans Megafon

Är du trött på att se dina vänners spelresultat i Facebook och vill se mer av uppdateringarna från vissa vänner och Facebooksidor... och mindre av andra? Upplever du att det finns för mycket irrelevant information på din startsida som bara gör dig stressad och irriterad? Lugn... det finns det en lösning för det! Här följer en sju enkla tips hur du kan anpassa vad du vill se på ditt nyhetsflöde. 

 

1. Sortera nyhetsflödet efter Senaste eller Topphändelser

Gå in på din startsida på Facebook och välj Senaste om du vill ta del av uppdateringar i kronologisk ordning. Behåll standardinställningen Topphändelser om du endast vill ta del av de mest intressanta inläggen.

 

 

2. Selektera nyhetsflödet efter vänlistor

Lägg in dina Facebookvänner i olika vänlistor för att snabbt kunna ta del av uppdateringar från personer i specifika listor. Antingen kan du använda de förgenererade listorna eller skapa dina egna, anpassade listor. För ta del av uppdateringarna från de olika vänlistorna, gå in på din startsida och leta upp listans namn under rubriken Vänner i menyn på vänster sida.

Ytterligare en fördel med att dela in sina vänner i vänlistor är att du även kan anpassa din synlighet på chatten.

 

3. Selektera nyhetsflödet efter intresselistor

Dela in dina Facebooksidor, personer som du prenumererar på och vänner i olika intresselistor för att få bättre koll på vad som händer inom en viss intressesfär. Vissa sidor och personer kanske du följer utifrån din profession och andra för att du finner det roande privat. För ta del av uppdateringarna från de olika intresselistorna går du in på din startsida, och letar upp listans namn under rubriken Intressen i menyn på vänster sida.

 

4. Välj vilka vänners uppdateringar som ska visas i Facebook's nyhetsflöde...och få aviseringar från dem som du vill ha extra koll på

Gå in på dina vänners profiler och klicka på Vänner i profilen.  Välj sedan om du vill att deras uppdateringar ska visas i nyhetsflödet eller inte. Om det är någon av dina vänner som du vill ha extra koll på, kan du välja att ta emot aviseringar varje gång som din Facebookvän gör en ny uppdatering.

 

5. Välj vilka Facebooksidors uppdateringar som ska visas i Facebook's nyhetsflöde...och få aviseringar från dem som du vill ha extra koll på

Precis som ovan, gå in på de Facebooksidor som du har valt att "gilla". Klicka på Gillar och välj om du vill att sidans uppdateringar ska visas i nyhetsflödet eller ej. Är det någon Facebooksida som du finner extra intressant och vill säkerställa att du inte missar några uppdateringar, välj "Ta emot aviseringar"

 

6. Undvik att se automatiska uppdateringar från Facebookapplikationer

Nästa gång du ser ett irriterande spelresultat eller annan tröttsam autopublicering från dina dina vänner på din startsida, för då muspekaren över inlägget (utan att klicka) för att få fram den nedåtgående pilen på höger hörn. Klicka på den och välj Dölj. Välj sedan att dölja alla påminnelser från den aktuella Facebookapplikationen. På så sätt slipper du även i fortsättningen att uppdateringar från den aktuella applikationen från dina vänner. Gör så kontinuerligt tills alla spår av applikationerna är borta från din startsida.

 

 

7. Få en snabb överblick över vilka Facebookvänner och applikationer som du har valt att dölja från startsidan

Gå in på startsidan och håll muspekaren över rubriken Nyhetsflöde (utan att klicka) för att kunna se redigeringspennan som uppkommer på höger eller vänster sida. Klicka på pennan och välj Redigera inställningar. Där får du sedan en snabb överblick över vilka applikationer och Facebookvänner vars uppdateringar du har dolt från din startsida.

Lycka till!

 

Följ Megafon med Bloglovin