Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

Föreläsning för läkarstudenter om varför kvinnor aldrig har mens på ikea

Föreläsning för läkarstudenter om varför kvinnor aldrig har mens på ikea

Kärleksakuten är en ideell organisation för i första hand läkarstudenter som ser som sin uppgift att upplysa och samtala med ungdomar om sex- och samlevnadsfrågor, vilket ska baseras på den svenska lagstiftningen och på synen att varje människa är speciell, unik och har lika värde. Varje år genomför de en nationell utbildningsvecka för att diplomera sexualupplysare. 

För tredje året i rad var Hanna-Karin Grensman inbjuden att delta med föreläsningen PÅ IKEA HAR KVINNOR ALDRIG MENS - så påverkar språket och den fysiska miljön din sexualitet

Föreläsningens utgångpunkt är att medan biologin lär oss att sexualiteten är naturgiven så avgörs dess uttrycksformer, alltså hur vi faktiskt är sexuella,  till hög grad av det samhälle, och den tid, som vi lever i.  Det är alltså i sängkammaren som människan kanske som allra mest socialiserad, det vill säga allra mest styrd av samhället. Under föreläsningen tittar vi närmare på hur två olika sociala faktorer – språket och den fysiska miljön – påverkar vår sexualitet.

Andra föreläsare inom ramen för utbildningen är Sandra Dahlén och Olle Waller (sexualupplysare) , Håkan Nevall och Tina Nevin (sexualpedagoger) samt Josefin Grände, författare och genusvetare som arbetar med frågor om våldtäkt och våld i nära relationer.