Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

Sprudlande glatt när IT-projektledare tog examen

Bild från examensdagen för klass IPK14, Jensen Yrkeshögskola

Hanna-Karin Grensman är huvudlärare för en av yrkeshögskolans tuffaste utbildningar; IT-projektledare på Jensen Yrkeshögskola. Det ställs extremt högra krav på studenterna, likväl som på lärararna. Men det hårda arbetat ger resultat i form av högst kompetenta studenter som företagen drog och slet i långt innan de tagit sin examen. 

Under fredagen genomförde de sina examensredovsingar, under överinseende av Hanna-Karin Grensman. Studenterna har utfört sina examensarbeten  på företag så som Volvo IT, Spotify, Stockholms stad, Bazooka och NCC. Redovisnigarna var mycket intressanta och innefattade allt från framtagande av projektstyrningsmodeller, utvärdering av portföljhantering, till framtagande och uppföljning av nyckeltal för IT-utveckling. 

När dagen var över var de inte längre studenter utan de kunde, med rätta, titulera sig "IT-projektledare." Det firades i champange och det kom en och annan tår när studenterna nu skulle ut på nya äventyr. Men vi skickar i väg dem med vetskapen om att de kommer att klara sig utmärkt där ute, och med kunskaper som gör att de kan slå många erfarana projektledare på fingrarna. 

Foto: Jensen Yrkeshögkola. Hanna-Karin Grensman sitter omgiven av sina studenter, mäkta stolt.