Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

Grensman Förlag som varumärkesbyggande samtalsledare

Grensman Förlag på Pride

Under Pride 2013 bjöd Grensman Förlag på två samtal där författare och sakkunniga inom litteratur diskuterar sina egna böcker men också andras verk som bryter mot kärnfamiljsnormen. Tillsammans diskuterar författarna frågor som  Vad är en familj? Hur skildras familjen i litteraturen? Hur ser processen ut då man som författare utformar de karaktärer som bryter mot konventionerna? Ser man över huvudtaget din berättelse som normbrytande och var det  ett medvetet val att utforma den så? Hur tänker du som författare kring ansvar och inflytande?

Samtalsledare var Hanna-Karin Grensman, VD Grensman & Grensmans respektive Marie Larsson, verksamhetsansvarig Grenman Förlag. 
Kristine Eldestam ansvarade för projektledningen och Lisa Zetterström för den strategiska kommunikationen. 

Medverkande författare:
Eva Borgström är lektor i litteraturvetenskap. Hon är känd för bl.a. ”Kärlekshistoria - Begär mellan kvinnor i 1800-talets litteratur”, ”Två berättelser om kärlek” och ”Ellen Key och den samkönade kärleken”. Eva Borgström är också vispoet och släppte skivan, SJU FETA ÅR, i juni.

Anna Fock debuterar sommaren 2013 med romanen "Absolut noll", som utspelar sig bland unga homosexuella män i Sankt Petersburg. Den skildrar hot och förtryck, men också kärlek, queerliv och konsten att leva öppet mot alla odds.

Sara Lövestam författade det vinnande bidraget i Bok-SM Udda 2009 och redan i höst publiceras hennes fjärde bok, ”Hjärta av jazz”. Förra årets bok, Tillbaka till henne, skildrar lesbisk kärlek i en tid när den inte skulle finnas. Hennes författarskap fångar det vuxna och barndomen, det udda och det vanliga, nutida och dåtid. Karaktärerna är varma, rent av levande, beskrivna.

Kristina Hultmans autofiktiva roman ”Undersökningen eller When I Woke Up This Morning I Felt So Gay” handlar om Clara som bit för bit måste pussla ihop en ny identitet som lesbisk. Samtidigt som hon genomlever en slags andra pubertet, måste hon få ihop det nya livet med det gamla, inte minst rollen som förälder. Kristina Hultman är verksam som journalist, författare, kritiker och feministisk debattör.

Bodil Sjöström är frilansjournalist och författare, hennes bok "Route 66 går till Trollhättan" blev nominerad till Årets bok på Gaygalan 2012. I höst utkommer hon med romanen "Happy Holiday" - om två kvinnor som valde att skaffa barn under samma tid som HIV och AIDS skrämde upp Sverige. Frågan boken ställer är: Vad är egentligen en familj?

”Familjeboken” av Edward Summanen handlar om alla former av familjebildningar och vidgar begreppet familj. Boken tar bland annat upp hur ett barn blir till, insemination, sex, adoption, konstgjord befruktning samt heterosexuella, homosexuella och ensamstående föräldrar. En bok att läsa tillsammans med barn eller att låta ett lite större barn läsa själv. Boken öppnar upp för samtal och reflektion tillsammans med barn kring temat familj.

Eva Susso I Trutviken finns en storasyster, en lillasyster och en grannpojke. En moster, hennes flickvän och ett bageri. Äventyr, starka känslor och en magisk hajtand –Eva Susso är författare till ”Den magiska hajtanden” och flera andra barnböcker.

Hanna-Karin Grensman har skrivit Peter-Alexander den store – om en liten pojke som råkar ut för det vi inte vill prata om, det vi försöker låtsas som att det inte finns, sexuella övergrepp. Det uttalade syftet med boken är att hjälpa vuxna och barn att kommunicera kring detta svåra och boken fick en del uppmärksamhet på grund av det ovanliga och normbrytande ämnet.

Foto: Mattias O