Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Yrkeshögskolan – Sveriges bästa utbildningsform?

Fördelarna med att anställa någon från yrkeshögskolan är uppenbara – eleverna kan faktiskt utföra de arbetsuppgifter som förväntas av dem. Trots detta är yrkeshögskolan fortfarande relativt okänd. Det vill Grensman & Grensmans ändra på. Vårt mål är att runt 50 % av de elever som går forskarförberedande, teoritunga utbildningar på universitetet ska flytta över till yrkeshögskolan, där deras personlighet, intressen och ambition kommer till sin fulla rätt och där de ges långt större chanser i sitt framtida yrkesliv.

Där universitetet är studieförberedande är yrkeshögskolan istället yrkesinriktad. Eleverna har mycket praktik och all undervisningen bygger på verkliga case, där lärarna kommer direkt från näringslivet. För att ta ut en kvalificerad yrkeshögskoleexamen måste varje elev genomföra ett avancerat projekt där mottagaren är ett företag eller en organisation.

YH-studenten tränas i varje kurs att själv avgöra hur hon ska implementera sin kunskap under relativt realistiska förutsättningar. Den som läser en yrkesinriktad utbildning får alltså lära sig att genomföra alla de praktiska moment som kommer att ingå i den framtida yrkesutövningen och en YH-student behöver därför sällan upplärningstid utan kan gå direkt in i organisationen.

Grensman & Grensmans samarbete med yrkeshögskolan är omfattande; vi arbetar kontinuerligt med att sprida information om yrkeshögskolan, undervisar på flera utbildningar och representanter från Grensman & Grensmans sitter också med i ledningsgruppen, där man bland annat arbetar med att ta fram ansökningar för att starta nya utbildningar.

Bara 1 av 10 universitetsstudenter inom området interaktionsdesign kan utföra korrekta användbarhetsundersökningar i praktiken. För interaktionsdesigners utbildade på yrkeshögskolan är den siffran 10 av 10. Siffror som dessa gör att vi på Grensman & Grensmans skulle vilja utnämna yrkeshögskolan till Sveriges bästa utbildningsform. 

Var den första att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *