Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Akta dig, du kan dö!

Folkhälsoinstitutet konstaterar att det inte är lika skadligt för kvinnor att dricka alkohol som man tidigare trott:

”Vi anser ändå att det inte är möjligt att föreslå en höjning av gränser för kvinnor; det skulle skapa starka reaktioner bland såväl praktiker som politiker”

Jag är riktigt, riktigt urless på den här typen av agerande från myndigheter. Man får inte sanna svar; man får svar baserade på ett barns kunskapsnivå.

Man får besked av sjukvårdsupplysningen och flera läkare att man absolut inte får blanda Citodon med Alvedon. För att senare inse att det en direkt lögn. Det är inte det minsta farligt. Den vuxna förklaringen lyder att eftersom de båda tabletterna har samma verksamma substans (paracetamol), så måste du säkerställa att den sammanlagda dosen som du får i dig inte överstiger maxdosen per dygn (3 mg).

Du måste alltså lägga samman, helt på egen hand, hur många mg det är i de respektive tablett och hur många du tar. Livsfarligt? Inte så länge du behärskar lågstadiematematik.

Har ni förövrigt sett förändringen på våra medicinförpackningar? Förut fanns det information om vad som var farligt och ungefär hur farligt. Nu står det bara det intetsägande att man bör kontakta läkare, för minsta lilla avvikelse eller fråga. Inte tänka själv.

En man trillar framför tunnelbanan. Alla skriker efter att vi ska skaffa skyddsväggar med dörrar i så att man inte kan trilla ned på spåren. Ingen kommer med självklara idéer så som att inte gå på den vita markeringen eller inte springa. Personligt ansvar? Nej, myndigheternas!

Man går ner i vikt om man äter frukost och/eller om man äter 6 gånger om dagen, påstår media med frenesi. Jag förstår först inte hur man kan gå ner i vikt om äter mer i stället för mindre. Det beror på att det var en lögn. Sanningen lyder:  att om man hela tiden går runt och småäter för att man är hungrig så går man upp i vikt. Om man i stället äter regelbundet så kan man kontrollera vad man äter och då äter man nyttigare.

Hur stor är sannolikheten att bli gravid om man har avbrutet samlag? Sannolikheten är tjugo procent om man har regelbundet sex (dvs. 2-3 gånger) i veckan under ett års tid. Detta eftersom mannen inte alltid kan behärska sig och avsluta i tid.  Ok, men om vi pratar om vuxna män, ni vet sådana där män som inte tappar kontrollen helt av sex, så att vad som helst kan hända? Nej, det verkar det inte finnas någon forskning på.

Tåget som fastnade mellan Stockholm och Södertälje i somras där ingen vågade öppna dörrarna? Inte kan man släppa ut vuxna människor på ett spår, tänk om de skulle välja att gå över spåren på andra sidan tåget i stället för att gå bort från tåget. Då skulle de dö! Det är därför viktigt att vi ser till att vi får någon ansvarig för att hålla dörrarna stängda, för vi kan inte förvänta oss att passagerarna själva tar det ansvaret.

Myndigheter ska inte ta politisk hänsyn och de ska inte ljuga för mig och därmed försvåra mina möjligheter att ta ansvar för mitt eget liv och fatta mina egna, väl genomtänkta beslut.

Och de ska inte ta på sig ansvaret för mig och mina handlingar så jag till sist är så omgärdad av förbud att jag inte kan agera självständigt. Inom psykologin kallar vi det för inlärd hjälplöshet. Det är inte eftersträvansvärt även om det onekligen gynnar politiker med lust att kontrollera oss.

Ps. Läs gärna Det infantila samhället och I trygghetsnarkomanernas land om du inte heller är helt förtjust i statens klåfingrighet.

En kommentar

  1. Anonym Anonym 17 april, 2011

    En massa som agerar förutsägbart och mekaniskt är lättare ju lättare att styra. Och för att inte säga baksidan av det übertekniska (och förmodligen mer kontrollerade) samhället som vi mer och mer blir beroende av; att med en knapptryckning få allt ifrån deklarationen till att beställa hem matvaror från affären… Vi tror nog att vi är fritt tänkande varelser med stor integritet och automoni, men det mesta i vår vardag sväljer vi nog mer än bara hook, line and sinker. Om man ska vara krass, och det ska vi väl?

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.