Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Naturligtvis onanerar jag

Jag onanerar, mina vänner onanerar och i princip alla svenskar onanerar. Det är liksom ingen stor grej. Vissa talar om det, andra håller det mer privat, men alla gör det.

Men för att vara en smula personlig, så tittar jag aldrig på porr när jag onanerar. Inte för att det skulle vara snuskigt – utan just därför att jag blir direkt avtänd av tanken på att aktörerna kanske inte gör det frivilligt och av lust. Frivillighet, lust och njutning – grundläggande faktorer för min sexualitet.

Så när ett mejl dimper ned och hotar med att sprida en film där jag onanerar framför en porrsajt, om jag inte ger avsändaren pengar, så tar jag det (mer eller mindre) med ro. 

Men om det fanns en film på mig där jag onanerar mig till orgasm, och om den spreds bland alla mina vänner och bekanta, så hoppas jag att den skulle vara uppskattad. (För naturligtvis förutsätter jag att jag ser alldeles bedårande ut i en sådan situation.)

Och jag förutsätter att mina vänner och bekanta inte skulle döma mig för en sådan film. Dels för att det skulle vara hyckleri (den som inte onanerar kan ju kasta första stenen… ). Och dels för att vi inte på villkors vis ska skam- och skuldbelägga normal, hälsosam sexualitet.

Och jag blir rasande på mejlets avsändare, inte för att de försöker tvinga av mig pengar, utan för att de försöker få mig att skämmas över min sexualitet. För att de försöker ta ifrån mig en viktig del av den jag är. Skam över dem.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsareLäs mer om SEXUALITET, SNUSK OCH SAMVARO

Under denna vinjett samlar jag allt som rör sexualitet, snusk och samvaro. Här finner du texter om allt från sexrobotar och onani, till samtyckeslagstiftning och hur man undviker våldtäkt.

Kommentarer är stängda.