Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny bok på gång: Content marketing

Det är med stor glädje jag meddelar min bok Content Marketing, kommer ut på Sanoma Utbildning i september 2020. 

I boken beskriver jag hur man med hjälp av modern marknadsföring och digitala tekniker – så som innehållsmarknadsföring, social media, och SEO – kan kan att nå ut till fler människor, öka sin försäljning och stärka varumärket. 

När man tänker på marknadsföring så tänker man ofta på något påträngande, något som man inte har bett om. Irriterande telefonförsäljare som vill sälja strumpor mitt i nattningen av barnen. Annonser i det offentliga rummet som skriker ut sina budskap. Besvärliga pop-up bilder i flödet i sociala medier.

Kundernas nya köpbeteende har dock tvingat fram en ny sort marknadsföring: marknadsföring som sker med kundens samtycke. Inbound marketing (eller permission marketing), handlar i grunden om att skapa värdefullt och intressant innehåll,  och sprida det, företrädes vis via sociala kanaler.

Potentiella kunder söker helt frivilligt och aktivt upp detta innehåll, när och på det sätt som passar dem. På så vis skapas medvetenhet och attraktion hos potentiella kunder, förtroende byggs och kundupplevelsen förbättras.

Content marketing – för en ökad försäljning

I boken beskriver jag hur man kan med hjälp av digital marknadsföring kan att nå ut till fler människor, öka sin försäljning och stärka varumärket, med hjälp av content marketing. Men också verktyg som som förstärker effekten av det det producerade materialet, så som social media marketing (marknadsföring i sociala medier) och sökmotoroptimering (SEO).

Boken har tydligt fokus på både strategi och praktik, där läsaren har goda möjligheter att både skapa förståelse för teorin och bygga praktisk kompetens. bland annat så presenteras en konkret process för strategisk innehållsmarknadsföring, med fokus på att skapa affärsnytta.

Boken kommer ut i september 2020, och kommer att kunna köpas i din vanliga bokhandel.

Fakta om boken

Författare: Hanna-Karin Grensman har djup kunskap i ämnesområdet och en gedigen utbildning inom beteendevetenskap. Hon håller kurser på yrkeshögskolan inom digital kommunikation, e-handel och affärsutveckling

Avsedd för: Introduktionsbok i ämnet som tar upp alla de frågor som man behöver förhålla sig till för att säkerställa att man får tillbaka sina investeringar i digitala marknadsföring. Boken fungerar utmärkt som kurslitteratur inom yrkeshögskola, högskola och universitet. Den har även stort värde för alla små och medelstora företag som planerar att arbeta med inbound marketing i allmänhet och innehållsmarknadsföring  i synnerhet.

Originaltitel: Content Marketing
Författare: Hanna-Karin Grensman 
Publiceringsdatum: 2020-09-15
ISBN: 978-91-527-6007-1
Utgivare: Sanoma Utbildning