Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utbildning inom affärsutveckling och digitala strategier

Jag erbjuder föreläsningar, kurser och workshops inom området affärsutveckling och digitala strategier. Jag har ett antal mer eller mindre standardiserade erbjudanden men jag tar också gärna fram nya utbildningar, konstruerar workshops eller bidrar till en befintlig utbildning – digital eller fysisk närvaro efter behov.

Jag har två huvudsakliga teman som jag fokuserar på; men det går så klart utmärkt att blanda.

Affärsutveckling, strategi och ledning som innefattar digital transformation och att anpassa affärsmodellen efter ny teknik, framtagande av effektiva strategier för att säkerställa att affärsnytta skapas samt använda digital teknik för att effektivisera verksamheten.

Kommunikation, marknadsföring och försäljning som innefattar hur man kan öka försäljningen med digitala tekniker – i e-butiker likväl som i fysiska butiker – och hur man kan arbeta med digital marknadsföring för att driva trafik till sina handelsplatser.

De senaste åren har digitaliseringen påverkat hart när alla delar av företagens verksamhet. Det kräver att man anpassar affärsmodeller efter den nya tekniker, att man hittar effektiva strategier för att säkerställa att man skapar affärsnytta. Slutligen kräver digitaliseringen även att man bör se över möjligheterna att använda tekniken för att effektivisera verksamheten.

Digitaliseringen har också inneburit att kundernas har blivit mer selektiva och gör i hög grad ett aktivt val när det kommer till att interagera med olika varumärken. Detta kräver i sin tur att företagen arbetar fram nya strategier för att möta kundernas krav.

Jag kan hjälpa dig med det.


Köp föreläsning, kurs eller workshop (eller något helt annat)

De standardiserade föreläsningarna finns i ett par olika versioner med olika längd och fokus och de kan med fördel kombineras med workshopövningar för djupare förståelse. Den kan också vara grunden till, eller en del i, en mer omfattande kurs.

Utgångspunkten är vad du behöver, varför du behöver det och vad du vill uppnå. Du berättar och jag lyssnar och ställer frågor. Om du inte vet säkert vad du vill, så vet jag vilka frågor jag ska ställa för att vi ska komma fram till det. När jag förstått dig så föreslår jag en lösning, speciellt anpassad till dig och ditt företag.

Svårare än så är det inte. 

Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattor forelasare kop min tid

Hanna-Karin Grensman distanskurs online Kommunikatör distansutbildning Grensman & Grensmans ABDistansutbildning: Kommunikatör

Vill du bli en stjärna på kommunikation, informationsspridning och marknadsföring?

Kommunikatörens grund är strategiska och praktiska kunskaper i effektiv kommunikation, en kompetens som alla företag behöver.

Utbildningen till Kommunikatör är en heltäckande utbildning som tar upp allt från strategier och planering, praktiska verktyg och optimering. Den ger dig spetskunskap i att använda metoder, verktyg, som social media, för att skapa relevant innehåll och formulera slagkraftiga budskap för att nå igenom bruset..

Läs mer och boka utbildningen Kommunikatör


Hanna-Karin Grensman distanskurs online digital Kommunikatör distansutbildning Grensman & Grensmans ABDistansutbildning: Digital kommunikatör

Vill du arbeta med marknadskommunikation och digital marknadsföring?

Oavsett vad målet med din kommunikation är: sälja och marknadsföra produkter, kommunicera med medborgare, eller sprida information inom en organisation, så kommer du att ha det strategiska tänket och verktygen för nå rätt målgrupp, med rätt budskap, på rätt vis.

Utbildningen till Digital kommunikatör är en heltäckande utbildning som tar upp allt från strategier och planering, praktiska verktyg och optimering. Den ger dig spetskunskap i att använda digitala verktyg, som social media, för att skapa relevant innehåll och formulera slagkraftiga budskap för att nå igenom bruset.

Läs mer och boka utbildningen Digital kommunikatör.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare. Föreläsningar och kurser content marketing

Föreläsning: Content Marketing – öka din försäljning med kraften i digitalt innehåll.

Att skapa innehåll för att engagera och entusiasmera rätt målgrupp är en utmaning för alla marknadsförare och kommunikatörer i dagens sociala mediebrus. Content Marketing visar hur du i praktiken arbetar med innehållsmarknadsföring på bästa sätt.

Utifrån moderna marknadsföringsmodeller tittar vi på hur man skapar försäljning och optimerar effekten av sin marknadskommunikation med hjälp av digitala plattformar som webbsidor, e-butiker och social media. Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling inom Content Marketing.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare. Föreläsningar och kurser E-handel i praktiken Ökad försäljning

Föreläsning: E-handel i praktiken – öka din försäljning med kraften i digital teknik.

”Jag hade förmånen att få delta på workshopen ’Öka din försäljning med kraften i digital teknik’ och kan varmt rekommendera den! Hanna-Karin är en vass, inspirerande och stundtals provocerande föreläsare, det är med ’ord och inga visor’ hon delar med sig av sin kunskap! Jag hoppas på fler tillfällen och ser fram emot att köpa boken när den släpps.” Ellinor N.

De senaste åren har kundernas konsumtionsmönster förändrats radikalt. Kunderna har blivit mer selektiva och gör i hög grad ett aktivt val när det kommer till att interagera med olika varumärken. Detta kräver i sin tur att företagen arbetar fram nya strategier för att möta kundernas krav.

Utifrån moderna marknadsföringsmodeller tittar vi på hur man skapar försäljning och optimerar effekten av sin marknadskommunikation med hjälp av digitala plattformar som webbsidor, e-butiker och social media.Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling inom E-handel.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare Digitalisera din fysiska butikFöreläsning: Digitalisera din fysiska butik

De senaste åren har kundernas konsumtionsmönster förändrats radikalt. Genom att koppla den fysiska butiken till digitala verktyg och strategier kan vi möta kundernas köpmönster och erbjuda en bättre kundupplevelse.

Vi tittar på teknik som kan användas i butikerna och tekniken kan stödja övriga verksamheten, marknadsföringen och inte minst, hur den kan ligga till grund för en mer effektiv affärsmodell. Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling för en digitaliserad detaljhandeln.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare kurser för yrkeshögskolan

Kurser för Yrkeshögskolan

”Företag Y har lärt mig allt du inte redan hunnit lära mig om att både vara människa och projektledare. […]  Jag är så jävla tacksam för att jag fick ha dig som lärare. För att jag idag, tre år senare, fortfarande har dig i mitt huvud.” J.I. 

Jag har över tolv års erfarenhet med uppdrag inom ramen för Yrkeshögskolan och jag har gjort ungefär allt man kan göra. Jag har planerat innehåll, tagit fram material, undervisat och betygsatt.  Jag har testat och tagit fram pedagogiska modeller. Suttit i ledningsgrupper och tagit fram utbildningskoncept och formulerat formella ansökningar till Myndigheten för yrkeshögskolan.

Läs mer på Kurser för Yrkeshögskolan.