Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pride är en fest med allvarligt tema

PRESSMEDDELANDE | 2013-07-09

– Stockholm Pride House är en av de största seriösa platserna för samtal kring identitet, relationer och sexualitet, säger Hanna-Karin Grensman, föreläsare och författare. Att vi från Grensman & Grensmans får möjlighet att delta i Pride med intressanta föredrag till en kunnig publik är fantastiskt.

– I media framställs Pride ofta som ett karnevalståg med löskukar och blottade bröst. Många är de HBTQ-personer som inte vågar vara öppna med sin identitet eller drabbas av negativa konsekvenser på grund av omgivningens reaktioner på deras relationer och sexualitet. Dessa allvarliga frågor lyfts fram tydligast på Pride House och vi kommer bland annat diskutera sexualmoral, språkets makt och myter kring våldtäkter, förklarar Grensman.

Marie Larsson är verksamhetsansvarig på Grensman Förlag som presenterar två starka författarpaneler. Dessa ska samtala kring Prides tema för i år, familjen.

– När vi planerade vårt deltagande slogs vi av vilket spännande tema det är, speciellt ur ett kreativt skapande perspektiv, säger Marie Larsson, verksamhetsansvarig på Grensman Förlag. Vi tog fasta på detta och den respons vi fått från författare visar att flera upplever ett behov av att diskutera hur familjen presenteras i litteraturen.

Deltagarna i författarsamtalen kommer att presenteras under juli månad på kampanjsidan, www.grensmans.se/pride, och Marie berättar att flera av författarna är högaktuella med böcker som ges ut under sommaren.

Grensman & Grensmans kommer att erbjuda ett varierat utbud av seminarium till Stockholm Prides besökare i år. Stockholm Pride hålls under tiden 30 juli till 3 augusti på Kulturhuset. Stockholm Pride House skapar en arena för föreläsningar och diskussioner om homo- och bisexualitet, trans- och queerpersoner.

Ytterligare information

Hanna-Karin Grensman, föreläsare, 08-555 362 20, hanna-karin (a) grensman.se

Kristine Eldestam, Pressansvarig, 08-555 362 25, kristine.eldestam (a) grensmans.se

Kommentarer är stängda.