Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vinnare av Sara Lövestams bokpaket utsedd!

Vi gratulerar Anna Melander, Göteborg för vinsten av Sara Lövestams bokpaket!

Det har ett svårt val, vi fick in många fina och genomtänkta motiveringar, men Anna vann med följande motivering:

”Noréns familjer i ”Natten är dagens mor” och ”Kaos är granne med gud” har påverkat mig och min syn på familj. Familjens alla fällor, ångest, instängdhet och normativitet. Jag var tonåring när jag såg dem på Göteborgs Stadsteater och var omskakad efteråt minns jag.”

Anna kommer att få följande böcker av Sara Lövestam i brevlådan:

”Hjärta av jazz” är Saras senaste bok, som handlar om en annorlunda vänskap mellan en ung högstadietjej och en man på ett äldreboende som båda delar en stor passion för Povel Ramel.

”Udda” är Saras debutroman om en man med en udda böjelse, han tycker nämligen om kvinnor som saknar kroppsdelar. Han träffar en kvinna utan ben, och hon får i sin tur träffa mannens bästa vän en kvinna som tycker om att njuta av kvinnor när lusten faller på.

”I havet finns så många stora fiskar” är en obehaglig historia om hur ett barn inte räddas av ett skyddsnät med många trasiga hål, och slår hål på våra fördomar om vem som är en förövare.

”Tillbaka till henne” är en bok om två kvinnor, Hanna och Signe. Hanna lever i vår nutid och har ett trist jobb och en trist pojkvän, medan Signe var en folkskolelärare i början av förra sekelskiftet som kämpade för kvinnosaksfrågor. Det är två olika historier med många gemensamma beröringspunkter.

 

Kommentarer är stängda.