Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I dag firar jag Mattias Olsson och Mokadji

Om man ska utföra lektörsläsningar på det vis som jag gör det, så är det faktiskt helt omöjligt att få ekonomi i det. Så det är inte mitt syfte.

Det här är mitt syfte: Att få chansen att hjälpa morgondagens författare att få fram sin berättelse, och få den utgiven. För alla skribenter, hur etablerade och begåvade de än är, behöver kritik och ett par objektiva ögon. Det är en ynnest att få vara det ett tiotal gånger om året.

Och så igår, fick jag ett mejl från Mattias Olsson. Han skriver till mig:

Jag heter Mattias och vi hade kontakt för drygt 3 år sen. Då hjälpte du mig med manuset till min roman Mokadji. För 2 år sedan fick jag kontrakt med Visto förlag och för en månad sen kom boken ut på marknaden.  Jag skulle bara vilja tacka dig för all värdefull feedback jag fick av dig. Tack ska du ha! 
Som om jag skulle ha glömt honom eller Mokadji!

Jag visste redan när jag fick manuset i min hand, att det fanns goda möjligheter att få den utgiven, och jag har flera gånger undrat hur det har gått.

I dag behöver jag inte undra längre. I dag dricker jag champagne och är så löjligt glad och stolt över att han har nått hela vägen fram. 

Så om du är det minsta intresserad av fantasy eller bara gillar att stötta nyblivna författare, varför inte ge Mokadji en chans? Själv har jag köpt två exemplar. (Man ber aldrig en författare man känner om gratis exemplar, i stället köper man minst två för att att stötta dem.)

Du köper den på ställen där böcker säljs, som Adlibris.

Om Mokadji av Mattias Olsson

Omslaget till boken Mokadji. En man slåss mot ett mytologiskt djur i en oändlig bergstraktSirius och Erik är på väg till Egypten på en efterlängtad resa. Plötsligt störtar flyget mitt ute i öknen och de verkar vara de enda som överlevt. De hittas medvetslösa i vrakmassorna av en mystisk man med oförklarliga krafter. Han för dem med sig till en underlig plats där de vaknar upp fyllda med frågor. De får veta att de hamnat i ökenriket i landet Mokadji, det enda riket som ännu inte drabbats av den onda härskarens mörker. Men vem är mannen med de mystiska krafterna? Hur länge kommer de klara sig undan härskarens mörker? Kommer de någonsin komma hem igen? Och vad döljer sig egentligen bortom ökenrikets gränser?