Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sprudlande glatt när IT-projektledare tog examen

Hanna-Karin Grensman är huvudlärare för en av yrkeshögskolans tuffaste utbildningar; IT-projektledare på Jensen Yrkeshögskola. Det ställs extremt högra krav på studenterna, likväl som på lärarna. Men det hårda arbetat ger resultat i form av högst kompetenta studenter som företagen drog och slet i långt innan de tagit sin examen.

Under fredagen genomförde de sina examensredovisningar, under överinseende av Hanna-Karin Grensman. Studenterna har utfört sina examensarbeten  på företag så som Volvo ITSpotifyStockholms stadBazooka och NCC. Redovisningarna var mycket intressanta och innefattade allt från framtagande av projektstyrningsmodeller, utvärdering av portföljhantering, till framtagande och uppföljning av nyckeltal för IT-utveckling.

När dagen var över var de inte längre studenter utan de kunde, med rätta, titulera sig ”IT-projektledare.” Det firades i champagne och det kom en och annan tår när studenterna nu skulle ut på nya äventyr. Men vi skickar i väg dem med vetskapen om att de kommer att klara sig utmärkt där ute, och med kunskaper som gör att de kan slå många erfarna projektledare på fingrarna.

Foto: Jensen Yrkeshögskola. Hanna-Karin Grensman sitter omgiven av sina studenter, mäkta stolt. 

Kommentarer är stängda.