Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

E-handelsstudenter gör e-handlare tacksamma

Varje gång som jag håller kurser för yrkeshögskolan anstränger jag mig för att mina studenter ska få arbeta med verkliga företag och leverera kvalitativa produkter. Kursen E-handelsprojekt, som jag håller för de blivande it-projektledarna vid Jensen Yrkeshögskola, är inget undantag.

Under den fem veckor långa kursen får studenterna applicera sina kunskaper på befintliga e-butiker.  Deras uppgift är att presentera förbättringsförslag för kunderna. Förlag som naturligtvis ska vara baserade på noggranna analyser inom affärsnytta, digitala strategier, användbarhet och så vidare.

Klassen ifråga har just avslutat sin kurs. Och under tio år inom yrkeshögskolan har ingen klass fått så bra betyg av mig som denna. Nu är korrelation inte kausalitet – men det är den första klassen som använt min senaste bok: E-handel i praktiken som kurslitteratur. (De tar för övrigt examen till jul om någon är intresserad.)

Som vanligt var det också ett par av dessa kunder som var extra nöjda med resultatet. Vilket gör mig både stolt och glad!