Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I Uddevalla för att prata e-handel

Inom ramen för projektet WestKomp 0.1 hamnade jag i Uddevalla för att föreläsa om hur man startar och driver en e-butik. Med på videolänk hade vi deltagare från Borås, Trollhättan, Vänersborg och Falköping, och för första gången: Sotenäs i Kungshamn.

Det är spännande – och svårt – att arbeta med videolänk eftersom jag som föreläsare inte kan se alla deltagares reaktioner och fånga upp dem. Jag vet inte om jag förstår vad jag menar eller om skämtet går fram. Att få tekniken att fungera smärtfritt och dra nytta av de fördelar som just videolänk ger, tar också sin lilla tid. Men jag tror att det är en god investering, utbildning är dyrt och Sverige är stort – ju mer vi kan dra nytta av modern teknik, desto bättre.

En annan faktor är att vi förutspås vara på väg in i en lågkonjunktur, vilket gör alla våra småföretagare extra värdefulla. Så det är rimligt och logiskt att kommunerna satsar på dem. Och personligen är det extra roligt när jag får möjlighet att tala om saker som kan ge konkreta resultat för den som lyssnar – redan i morgon.

Så för mig var uppdraget både lärorikt och tillfredsställande – för att inte tala om att som småbarnsförälder få ta in på hotell. En hel natts ostörd sömn – ovärderligt!