Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En komiker utöver det vanliga

Anna Siekas är en mycket speciell komiker. Med en enorm scennärvaro, en egen stil och förmåga att interagera med publiken lockar Anna sin publik till befriande skratt med allt från vardagliga observationer till skämt om genus och kroppsliga skavanker.

Utmaningen

När Anna kom till Grensmans & Grensmans var det som en komiker på väg upp. Med ett snabbt ökande intresse stod Anna nu inför nya utmaningar; Hur slår man sig fram i en bransch med många hoppfulla talanger? Hur mycket ska man ta betalt för att sälja sina tjänster när jobbet är det absolut roligaste man vet? Hur ska man profilera sig? Hur skapar man ett varumärke? Vilka saker ska ens webbsida spegla?

Strategin

Tack vare Grensman & Grensmans breda kompetens kunde vi bidra med alla de resurser som krävdes för arbetet med att finna svar på Annas frågor. Våra experter inom PR och varumärkeshantering arbetade tillsammans med Anna för att identifiera och bygga ett starkt varumärke med avseende på budskap och målgrupp såväl som Annas unika stil och person. Vi utformade också en marknadsstrategi för PR-arbetet och hjälpte till att exekvera det på ett effektivt sätt. En textproducent paketerade Annas varumärke och budskap, anpassade det efter målgrupp och spred sedan redaktionell PR, så som pressmeddelanden, säljtexter och texter till bokare i Grensman & Grensmans omfattande mediekanaler.

I arbetet ingick också att skapa en ny hemsida till Anna, en sida som kunde fungera som hennes ansikte utåt mot publiken och bokarna. Användbarhetsexperten Simon Olsson skapade en grafisk profil och byggde sedan siekas.se, en webbsida som verkligen speglar Anna. Vi hjälpte henne också att integrera sin verksamhet i social media och boka in uppträdande och föreläsningar.

Projektgrupp: 
Hanna-Karin Grensman – projektledning och marknadsstrategi
Simon Olsson – Grafisk profil, användbarhet, webbdesign
Joakim Bergwall – webbutveckling
Marie Jacobsen – Textproduktion
Lisa Zetterström – försäljning och bokning
Kristine Eldestam – försäljning och bokning

Resultatet

Vårt gemensamma arbete visade sig ge snabba – och omfattande – resultat; Anna är idag en flitigt bokad komiker med 1000-tals följare i sociala medier. Hon uppträder på klubbar och hörs dessutom i radio.

-Jag är jättenöjd med Grensman & Grensman arbete. Det märks att de anställda precis som jag själv älskar det de gör och effekten blev större än jag kunnat föreställa mig, konstaterar Anna. Jag är så glad över att man hela tiden utgått från mig och vad jag vill och jag känner en trygghet i att ha ett varumärke som verkligen speglar mig  och en strategi som fungerar för att jag ska kunna arbeta med det bästa jag vet – att engagera och roa med hjälp av humor.

Vill du också ha hjälp att utforma ditt varumärke och att nå ut med ditt budskap till rätt målgrupp genom effektiv marknadsföring och strategisk kommunikation? Läs mer om våra tjänster här på hemsidan, eller kontakta oss direkt.

Simon Olsson står framför en skärm som visar den nya webbplatsen

Kommentarer är stängda.